In het kort: bekende topsporter voor de Eagles, Reimerink naar Duitsland

In het kort: bekende topsporter voor de Eagles, Reimerink naar Duitsland

30-06-2015 21:21
3

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Duits avontuur voor Eagles-aanvaller
Jules Reimerink verruilt Go Ahead Eagles voor Viktoria Köln. Bij de club uit Duitsland ondertekent de aanvaller een contract voor twee seizoenen. In 2010 vertrok Reimerink al eens naar de Duitse velden, destijds naar Energie Cottbus. "Ik denk dat het Duitse voetbal mij goed ligt. Viktoria Köln is een heel ambitieuze club die zo snel mogelijk naar de Bundesliga wil. De grote sponsor die achter deze club zit, wil dat dolgraag bewerkstelligen. Ik heb daarom ook erg veel zin in dit avontuur", zegt hij tegen TC Tubantia.

Eagles verwelkomen bekende topsporter
Go Ahead Eagles heeft de rest van de week Tamati Williams op proef, meldt RTV Oost. De doelman uit Nieuw-Zeeland poogt in de komende dagen trainer Dennis Demmers te overtuigen van zijn kwaliteiten. De sluitpost is bovendien 'sekssymbool' bij twee bekende parfummerken. In Nieuw-Zeeland is hij dan ook een bekende topsporter. Vorig seizoen kwam Williams uit in eigen land, bij Auckland City FC.

Leicester City zet Pearson aan de kant
Leicester City en Nigel Pearson zijn uit elkaar gegaan. De 51-jarige manager wist zijn ploeg vorig seizoen nog boven de streep te houden in de Premier League. De ploeg eindigde uiteindelijk op de veertiende plaats. Op de officiële website laat de clubleiding weten dat de wegen tussen Leicester City en Pearson scheiden vanwege een meningsverschil over het te voeren beleid.

Feyenoord sluit af tegen kampioen
Feyenoord heeft een extra oefenwedstrijd ingeroosterd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Op zaterdag 1 augustus speelt de Rotterdammers tegen Olympiakos, de kampioen van bekerwinnaar van Griekenland. De ploeg van oud-Feyenoorder Omar Elabdallaoui komt komend seizoen uit in de groepsfase van de Champions League. De aftrap van het duel, dat gratis toegankelijk is voor seizoenkaarthouders, is om 20:00 uur. Voor Feyenoord is het duel met Olymiakos de laatste in de voorbereiding op de competitie voor het seizoen 2015-2016, die op 8 augustus van start gaat met de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht.

Champions League-finale 2017
De Champions League-finale van 2017 vindt plaats in het Verenigd Koninkrijk. In het Millennium Stadium in Cardiff, de hoofdstad van Wales, staan dan de twee beste ploegen van Europa tegenover elkaar. Gianni Infantino, secretaris-generaal van de UEFA, maakte verder bekend dat de finale van de Europa League in 2017 gehouden wordt in de Friends Arena in de Zweedse hoofdstad Stockholm.

Milan breekt met Muntari
AC Milan heeft dinsdag het contract van Sulley Muntari met wederzijds goedvinden ontbonden. De Ghanese middenveler speelde de afgelopen drieënhalf jaar in de Italiaanse modestad, maar kwam vooral de laatste maanden niet meer aan de bak. Het salaris van Muntari drukte bovendien zwaar op de begroting, waardoor een afscheid het beste was voor alle partijen. In totaal maakte hij dertien doelpunten in 83 optredens voor Milan.

Cech ontvangt doodsbedreigingen
Petr Cech heeft veel woede gewekt met zijn overstap van Chelsea naar stadgenoot en rivaal Arsenal. Een deel van de supporters van Chelsea maakt op Twitter de 33-jarige doelman het leven zuur. Hij wordt bestempeld als een 'verrader' en een 'slang'. 'Zeg een laatste keer vaarwel tegen je familie voor ze gaan slapen, je zal ze morgen niet meer zien, idioot', klonk het. 'Ik breng mijn SR-25 geweer mee naar Stamford Bridge als we tegen Arsenal spelen. Het zal deugd doen om het bloed van Cech te zien vloeien op het veld.'

Kishna weg uit Oostenrijk
Ricardo Kishna is vertrokken uit Oostenrijk, waar Ajax op trainingskamp is. De oma van de aanvaller is overleden, waardoor Kishna de komende dagen in Nederland zal verblijven. Dat meldt Ajax dinsdag. De selectie van Frank de Boer was maandag naar Oostenrijk gevlogen en blijft tot het einde van de week in het Alpenland.

Tegenstander Feyenoord
Feyenoord gaat komende week pas op trainingskamp en hebben een nieuwe sparringpartner gevonden. Op zondag 12 juli speelt de ploeg van Giovanni van Bronckhorst tegen Fortuna Düsseldorf. Feyenoord verblijft een week in het Oostenrijkse Seefeld. Feyenoord hoopt nog een oefenwedstrijd in te plannen. De tegenstander daarvan is nog niet bekend.

ADO test Braziliaan
ADO Den Haag is in de zoektocht naar versterking uitgekomen bij een Braziliaan. Ayrton Pinheiro Vitor loopt deze week mee met de selectie van Henk Fraser. Daarna wordt bekeken of de linkermiddenvelder een versterking voor de Hagenaars is. Maandag legde de club Edouard Duplan al vast. Ondertussen wordt er getrokken aan doelman Martin Hansen.

Van Praag geen FIFA-baas
Michael van Praag gaat geen nieuwe gooi doen naar het presidentschap van de FIFA. Dat zei hij maandagavond in NOS Langs de Lijn. Van Praag werd maandag tot vice-voorzitter van de UEFA benoemd. Een nieuwe poging de voetbalbaas van de wereld te worden, zit er niet in. "Ik denk dat dat uitgesloten is ja. Ik verwacht dat er vanuit het huidige FIFA-bestuur mensen zullen opstaan. Of misschien komt er wel iemand van buiten het voetbal. Ik wacht wel eventjes af, ik verwacht niet dat we in een situatie komen dat niemand het wil."

Sparta-duo naar Bulgarije
Jeremy de Nooijer verkast naar het buitenland. De 23-jarige middenvelder van Sparta Rotterdam vertrekt naar Levski Sofia in Bulgarije. Hij krijgt gezelschap van Denis Mahmudov, die eigendom was van PEC Zwolle en het afgelopen seizoen op huurbasis voor Sparta speelde. Beide spelers tekenen voor twee jaar bij de Bulgaarse recordkampioen.