Cambuur flikt het weer en haalt speler van Manchester City naar Eredivisie
Leeuwarders halen zesde zomeraanwinst

Cambuur flikt het weer en haalt speler van Manchester City naar Eredivisie

30-06-2015 10:32
4

SC Cambuur krijgt komend seizoen officieel de beschikking over Jack Byrne. De middenvelder wordt één seizoen gehuurd van Manchester City, dat maandag het contract van het negentienjarige talent openbrak.

Cambuur heeft de transfer dinsdag bekendgemaakt via de officiële kanalen. Maandagavond diende de tijdelijke overgang van Byrne zich al aan. Dinsdag maken de trotse Leeuwarders de deal rond. Na Albert Rusnak en Sinan Bytyqi is Byrne de derde speler van City die naar Cambuur overkomt.

"Voor ons is het een uitgelezen manier om onze selectie van specifieke kwaliteit te voorzien. Ook bij City is men zeer tevreden over de samenwerking en de ontwikkeling die de spelers bij ons in Leeuwarden maken", zegt technisch directeur Henry van der Vegt op de clubsite. "Dit is ook de insteek bij de (ver)huur van Jack en daarbij wensen wij hem alle succes."

Byrne is een multifunctionele, centrale middenvelder. Vorig seizoen speelde hij bij City in de beloftenploeg onder leiding van trainer Patrick Vieira. De Ierse jeugdinternational is na Jergé Hoefdraad, Sjoerd Overgoor, Kai Heerings, Dominik Masek en Marvin Peersman de zesde zomeraanwinst van Cambuur.