'Namedropping' bij Oranje: Ik zou dan bijvoorbeeld Ten Cate er nog bij zetten
"Ik denk dat hij daar wel mee om kan gaan"

'Namedropping' bij Oranje: "Ik zou dan bijvoorbeeld Ten Cate er nog bij zetten"

30-06-2015 14:21
6

Danny Blind is de aangewezen man om het vertrek van Guus Hiddink bij het Nederlands elftal op te vangen. Pierre van Hooijdonk vindt dat niet meer dan terecht.

In Nederland heersen grote twijfels of de relatief onervaren Blind de taak wel aankan. "Je hebt verschillende gradaties in medeverantwoordelijk zijn. Blind moet gewoon de kans krijgen", vindt Van Hooijdonk in gesprek met de NOS.

De oud-international heeft er geen boodschap aan dat Blind als trainer ervaring op het allerhoogste niveau ontbeert. "Dat is namelijk geen argument. De KNVB is deze weg ingeslagen en er komt nu even een kink de kabel, maar over een jaar zou Blind die ervaring als hoofdtrainer ook nog niet hebben gehad. Bovendien heeft hij al in twee keukens (Ajax en Oranje, red.) kunnen kijken, de plussen en minnen meegekregen en zo genoeg ervaring opgedaan."

De afgelopen jaren zat Blind al op de bank van het Nederlands elftal, naast Louis van Gaal en vervolgens Hiddink. "Die druk heeft hij de afgelopen periode ook al wel gevoeld. Ik denk dat Danny daar wel mee om kan gaan", besluit Van Hooijdonk, die denkt dat een extra, ervaren man geen gek idee is. "Dat is puur gevoelsmatig, maar ik zou dan bijvoorbeeld Henk ten Cate er nog bij zetten."