Oranje krijgt 'ervaren' bondscoach: Natuurlijk is Danny er klaar voor
Positief over nieuwe bondscoach Oranje

Oranje krijgt 'ervaren' bondscoach: "Natuurlijk is Danny er klaar voor"

30-06-2015 15:11
4

Gerard van der Lem heeft alle vertrouwen in Danny Blind als nieuwe Oranje-bondscoach. De 62-jarige Amsterdammer werkte in 2005 en 2006 als assistent samen met de opvolger van Guus Hiddink.

Hoewel er vanuit de media nogal twijfels zijn over de aanstelling van de relatief onervaren Blind, is Van der Lem optimistisch. "Natuurlijk is Danny er klaar voor", meldt hij aan het Algemeen Dagblad. "Hij heeft zóveel wedstrijden gespeeld op het hoogste niveau, is wereldkampioen geworden met Ajax en bekleedde diverse functies in het voetbal. Danny is tactisch sterk en weet precies wat er speelt in de kleedkamer. Laat dit maar aan hem over."

Volgens Van der Lem is het een voordeel dat Blind de Oranje-spelers goed kent. Ook maakte de ex-international in zijn korte tijd als Ajax-coach een goede indruk op hem. "Hij was heel duidelijk, kon goed uitleggen wat hij wilde. Hij moet nu weer iemand met ervaring erbij nemen bij Oranje. Het is nu aan Danny om de critici de mond te snoeren."

"Dat kan hij alleen doen door zich te plaatsen voor het EK. Natuurlijk is dit geen lekker instapmoment, maar aan de andere kant valt er ook veel te winnen. Als Oranje wint van IJsland en Tsjechië, trek je alles naar je toe."