'Twaalfde man' van Ajax wil spelen: Ik heb een hekel aan de reservebank
"Ik steel de show niet"

'Twaalfde man' van Ajax wil spelen: "Ik heb een hekel aan de reservebank"

30-06-2015 15:38
9

Nieuwe ronde, nieuwe kansen, zo moeten de eerste dagen van de voorbereiding voelen voor Lasse Schöne. De Deen wil de kater van vorig seizoen snel van zich afspelen.

Schöne speelde ongelukkig en kon nauwelijks van waarde zijn voor Ajax, dat voor het eerst in vijf jaar tijd afsloot zonder prijs. "Het elftal ging minder draaien en ik heb me daar niet aan kunnen onttrekken", kijkt hij in de spiegel tegenover Het Parool. "Ik kan de vinger niet op de zere plek leggen. Als ik dat wel kon, had ik dat vier maanden geleden al gedaan."

Inmiddels kijkt hij vooruit. "Ik wist zelf vrij snel dat ik dóór wilde bij Ajax. Voor mijn gevoel ben ik niet klaar bij deze club. Ik wil nog mooie dingen laten zien. Dat gevoel is sterker dan het gevoel dat ik nu misschien mijn laatste kans laat lopen om in een ander land nog een mooi avontuur te beleven. "

Een bijrol is geen optie voor Schöne, die door veel fans in Amsterdam wordt gezien als de ideale twaalfde man. "Ik heb een hekel aan de reservebank. Ik ben misschien één van de oudere spelers, maar ik ben in de bloei van mijn voetballeven en ik wil geen wedstrijdjes overslaan."

"Ik ben niet snel en ben ook geen speler die vier tegenstanders de bal tussen de benen doorspeelt of tachtig keer per wedstrijd de achterlijn haalt om een voorzet te geven. Ik steel de show niet", weet de Deen. "Ik moet het hebben van mijn inzicht, mijn combinatievermogen en mijn steekpassjes."