Heerenveen slaat fraaie dubbelslag met nieuwe linksback en middenvelder
Friese club zet teller op vier versterkingen

Heerenveen slaat fraaie dubbelslag met nieuwe linksback en middenvelder

30-06-2015 15:47
1

SC Heerenveen heeft dinsdag een fraaie dubbelslag geslagen. Caner Cavlan en Branco van den Boomen maken definitief de overstap naar Friesland.

Dat bevestigt Heerenveen via de officiële kanalen. Cavlan komt over van De Graafschap, terwijl Van den Boomen het afgelopen seizoen voor FC Eindhoven speelde. De linksback (23) tekent zoals aangekondigd voor drie jaar, met een optie voor twee extra seizoenen. De negentienjarige middenvelder heeft eveneens zijn handtekening onder een driejarige verbintenis gezet.

De twee werden dinsdagmiddag gepresenteerd aan de pers in het Abe Lenstra Stadion. Cavlan komt direct op de eerste speeldag zijn ex-club tegen. Heerenveen opent op 7 augustus het seizoen met een thuiswedstrijd tegen De Graafschap. Van den Boomen debuteert dan mogelijk in de Eredivisie. Hij werd vorig jaar door Ajax verkocht aan Eindhoven, waar de middenvelder veel indruk maakte.

Met de komst van Cavlan en Van den Boomen staat de teller in Friesland op vier versterkingen. Eerder verwelkomde de ploeg van trainer Dwight Lodeweges al Lucas Bijker (SC Cambuur) en Wieger Sietsma (FC Groningen).