Van degradatie naar Eredivisie-subtop: Als je hier komt aanrijden, merk je dat
Van der Linden geniet volop bij AZ

Van degradatie naar Eredivisie-subtop: "Als je hier komt aanrijden, merk je dat"

30-06-2015 15:45

Jop van der Linden tekende onlangs een contract voor vier jaar bij AZ. De verdediger is bezig aan zijn eerste weken in Alkmaarse dienst en geniet tot dusver volop.

Van der Linden degradeerde afgelopen seizoen met Go Ahead Eagles uit de Eredivisie, maar blijft met zijn transfer naar AZ toch actief op het hoogste niveau. "Het bevalt me hartstikke goed", vertelt hij op de clubwebsite. "We zijn goed begonnen: lekker alles met de bal. Ik merk dat er hier iets meer mogelijk is. Deze club is groter dan Go Ahead Eagles. En ik ben al helemaal gesetteld wat wonen betreft. Dat geeft ook wel een stukje rust. Het is fijn dat ik voor de seizoenstart kon verhuizen. M’n eerste dagen hier zijn positief."

Van der Linden merkt nu al het verschil met zijn vorige club uit Deventer. "Als je hier bij het stadion komt aanrijden, zie je dat er wat staat. De begeleiding is een stuk groter. We zijn met erg specifieke krachttraining bezig. Het zit hem in kleine dingetjes die hier professioneel worden aangepakt. Er zijn veel talenten, goede, jonge jongens. Het tempo is lekker. Het gaat allemaal iets sneller dan ik gewend was, maar daar ben ik klaar voor. Als het goed is, is er een verschil tussen de onderkant van de Eredivisie en de bovenkant."