Ajax-directeur verlaat Arena: 'De manier waarop Edwin het doet, is indrukwekkend'
"Supporter van Ajax zal ik in ieder geval altijd blijven"

Ajax-directeur verlaat Arena: 'De manier waarop Edwin het doet, is indrukwekkend'

30-06-2015 16:17
6

Het is dinsdag de laatste werkdag van Michael Kinsbergen in de Arena. De algemeen directeur neemt na drie roerige jaren afscheid van Ajax.

Kinsbergen, wiens contract niet werd verlengd, kijkt met 'een heel goed gevoel' terug op de laatste drie jaar. "Om te beginnen was het voor mij geweldig dat ik de mogelijkheid kreeg om te gaan werken bij de club waar ik mijn hele leven al supporter van ben. Vanaf het begin heb ik heel goed kunnen samenwerken met mijn drie collega-directeuren (Marc Overmars, Edwin van der Sar en Jeroen Slop, red.). Het was vanzelfsprekend, zoals het hoort te zijn", vertelt hij op de clubsite.

De algemeen directeur koos bewust voor een ondersteunende rol voor de ex-spelers binnen de club. "Ik was er altijd al van overtuigd dat voormalige topspelers dankzij hun internationale carrière ook in management van grote waarde kunnen zijn en dat heb nu ook met eigen ogen kunnen zien. De manier waarop bijvoorbeeld Edwin zich in deze korte tijd en met beperkte managementervaring als directeur heeft gepresenteerd vind ik indrukwekkend."

Over de laatste maanden, waarin er opnieuw kampen lijnrecht tegenover elkaar lijken te staan, rept Kinsbergen, die nog geen opvolger heeft, met geen woord. "Het was vaak kritisch en soms fel, maar dat moet kunnen, zeker als je bij een topclub zit. Vooral de bevlogenheid van de mensen bij Ajax heb ik altijd mooi gevonden. Wat ik hierna ga doen heb ik nog niet over nagedacht. Maar supporter van Ajax zal ik in ieder geval altijd blijven."