Tinder voor Ajax-spelers: weinig 'hartjes' voor Van der Hoorn en Boilesen
Amsterdamse fans maken korte metten met spelers

Tinder voor Ajax-spelers: weinig 'hartjes' voor Van der Hoorn en Boilesen

30-06-2015 17:38
4

Een groep Ajax-supporters heeft uit onvrede over de laatste maanden bij hun club een ludieke app bedacht. Op AjaxTinder kan worden gestemd op de spelers.

Dat meldt Metro. Op de variant van de bekende app kunnen de fans van de Amsterdamse club korte metten maken met de spelers die het afgelopen jaar niet thuisgaven. In de Arena leven al langer grote frustraties over het voetbal dat de ploeg van Frank de Boer op de mat legt.

Het nieuwe seizoen betekent nieuwe hoop in Amsterdam, maar dat betekent niet dat alles is vergeten. Als het aan de fans ligt gaan van veel spelers de koppen rollen. Rechts is hartje, links is wegwezen, naar het principe van het normale Tinder.

De gratis krant schrijft dat tot dit moment vooral Nicolai Boilesen en Mike van der Hoorn impopulair waren. Maar liefst 88 procent van de bezoekers ziet de Deense linksback liever vertrekken, en dat gaat waarschijnlijk ook gebeuren. Van der Hoorn kan op de steun van slechts veertig procent rekenen, terwijl spelers als Lucas Andersen en Lasse Schöne ook de pineut zijn.