Rekik kan koffers pakken: clubs melden principe-akkoord over verdediger
Stopper dinsdagavond medisch gekeurd

Rekik kan koffers pakken: clubs melden principe-akkoord over verdediger

30-06-2015 19:45
7

Karim Rekik vertrekt naar Frankrijk. Olympique Marseille maakt dinsdagavond bekend dat de club een principe-akkoord heeft bereikt met Manchester City.

Rekik kan daardoor zijn koffers definitief inpakken en naar Frankrijk vertrekken. Marseille meldt via de officiële kanalen dat de twintigjarige verdediger dinsdagavond al wordt onderworpen aan een medische keuring. Het is de bedoeling dat hij later zijn handtekening zet onder een meerjarig contract.

Het is niet bekend aan welke looptijd Marseille denkt. Wel is duidelijk dat de Franse club een transfersom moet betalen, omdat het City-contract van Rekik nog een jaar doorliep.

Het bericht uit Zuid-Frankrijk betekent ook dat PSV de komst van Rekik definitief kan vergeten. De Eindhovenaren huurden hem de afgelopen twee jaar van Manchester City en hoopten op een derde seizoen, maar Rekik had zijn zinnen gezet op een avontuur in het buitenland.

Marseille wordt alweer de zesde club in zijn jonge carrière. Hij begon in de jeugdopleiding van Feyenoord en werd naast PSV ook verhuurd aan Portsmouth en Blackburn Rovers.