Mogelijke 'KNVB-move' niet gewenst: Dan wordt hij wel zeer ongeloofwaardig
Van Oostveen krijgt kritiek

Mogelijke 'KNVB-move' niet gewenst: "Dan wordt hij wel zeer ongeloofwaardig"

30-06-2015 21:02
1

Als Foppe de Haan het voor het zeggen gehad zou hebben, was Guus Hiddink na het WK 2014 geen bondscoach van het Nederlands elftal geworden. Hij had graag gezien dat Ronald Koeman bij Oranje voor de groep kwam te staan.

"Ik had nooit voor Hiddink gekozen en zeker niet voor de constructie met Blind", zegt de oefenmeester in gesprek met Metro. "In de voetballerij kan morgen alles weer anders zijn en dat blijkt nu wel. Koeman was de juiste man geweest voor deze job. Verder moet je met eenjarige contracten werken en niet al vooraf beslissen wie deze bondscoach zal opvolgen."

De Haan heeft veel kritiek op Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal. "Ik heb begrepen dat Van Oostveen zich nu bezint op de vraag of Blind het wel moet overnemen. Het is allemaal erg onduidelijk en dat is het ergste wat er is. Als hij vindt dat Blind niet klaar is voor die taak en voor een andere coach kiest, moet Van Oostveen de eer aan zichzelf houden. Want dan wordt hij wel zeer ongeloofwaardig", besluit de trainer, die desalniettemin niet vindt dat de KNVB-baas afscheid moet nemen.