'Meer dan capabele kracht' Van Basten mogelijk nieuwe assistent bij Oranje
Van Basten terug bij Oranje?

'Meer dan capabele kracht' Van Basten mogelijk nieuwe assistent bij Oranje

30-06-2015 22:40
11

Marco van Basten keert mogelijk terug in de technische staf van het Nederlands elftal. De naam van de voormalig bondscoach prijkt volgens het Algemeen Dagblad prominent op het kandidatenlijstje voor het assistentschap bij Oranje.

Binnen de top van de KNVB wordt Van Basten gezien als een 'meer dan capabele kracht' om de staf van het Nederlands elftal te completeren, schrijft het eerdergenoemde dagblad. Mogelijk gaat Van Basten een trio vormen met Danny Blind en Ruud van Nistelrooy. Blind wordt de nieuwe bondscoach, terwijl Van Nistelrooy aanblijft in de rol als assistent-bondscoach.

Van Basten kent Blind goed. In zijn tijd als trainer van Ajax haalde hij Blind namelijk als technisch directeur naar Amsterdam. Verder kent Van Basten, als oud-bondscoach, het reilen en zeilen bij Oranje.

Het Algemeen Dagblad schrijft verder dat het lijstje kandidaten waarover wordt nagedacht, beperkt is. Een andere naam op de shortlist is die van Hennie Spijkerman. Hij is op dit moment assistent-trainer bij Ajax. Van Basten vervult die functie op dit moment in Alkmaar, bij AZ.