Update: Ajax kan transfer eindelijk afronden: spits arriveert in Frankrijk
Nantes nieuwe club van IJslander

Update: Ajax kan transfer eindelijk afronden: spits arriveert in Frankrijk

02-07-2015 12:55
7

Ajax lijkt woensdag eindelijk de transfer van Kolbeinn Sigthorsson af te gaan ronden. De spits vertrekt naar verwachting naar FC Nantes.

De Telegraaf schrijft dinsdagavond dat Sigthorsson woensdag, met een dag uitstel, wordt gepresenteerd als nieuwe speler van FC Nantes. Reden voor het uitstel zijn bankzaken. Het dagblad meldt verder dat Ajax een bedrag van drie miljoen euro overhoudt aan de transfer.

De transfer van Sigthorsson zat eraan te komen. De IJslandse spits was afgelopen seizoen lang niet altijd eerste keus bij trainer Frank de Boer. Eind vorige week kondigde de voorzitter van FC Nantes bovendien aan dat zijn club dichtbij een akkoord was met een aanvaller van een grote club.

Ajax lijkt nu ook de transfermarkt op te kunnen. Medio juni kreeg Marc Overmars, directeur voetbalzaken, het advies pas een nieuwe spits te halen als Sigthorsson de club daadwerkelijk heeft verlaten.

Update woensdag 16:05: Het is een kwestie van tijd tot Kolbeinn Sigthórsson zich officieel speler van FC Nantes mag noemen. De Franse club bereikte deze week een akkoord met de spits en met Ajax is er ook in grote lijnen overeenstemming. Voetbal International meldt dat de laatste details elk moment kunnen worden rondgemaakt. Sigthórsson zal vervolgens één dezer dagen gepresenteerd worden bij zijn nieuwe club.

Update donderdag 12:55: Inmiddels is Sigthórsson in Frankrijk gearriveerd en kan de transfer afgerond worden. Ouest-France publiceert op Twitter de aankomst van de IJslandse spits.