FC Twente komt op jubileum met bijzonder hoopgevende cijfers op de proppen
Het gaat de goede kant op in Enschede

FC Twente komt op jubileum met bijzonder hoopgevende cijfers op de proppen

01-07-2015 08:14
5

Het gaat de goede kant op met FC Twente. De club heeft, als de transfer van Andreas Bjelland naar Brentford daadwerkelijk doorgang vindt, in relatief korte tijd liefst elf miljoen euro weten te bezuinigen op de exploitatiekosten.

Met die cijfers komt TC Tubantia woensdagochtend op de proppen. Daarmee is de begroting terug gebracht van 44 naar 33 miljoen euro. "Dat is nog beter dan het plan van aanpak, omdat we van het meest negatieve scenario waren uitgegaan. We hebben nu de eerste fase afgerond", zegt directeur financiën Gerald van den Belt in het eerdergenoemde dagblad.

Wedden

Meer odds

De invloed van investeringsmaatschappij Doyen neemt bovendien af bij FC Twente. Luc Castaignos is vertrokken naar Eintracht Frankfurt en Bilal Ould-Chikh staat op het punt een vierjarig contract te tekenen bij Benfica. Daarmee zijn er twee spelers uit de Doyen-constructie. Van de huidige selectie heeft Doyen alleen nog transferrechten van Kyle Ebecilio, Shadrach Eghan en Youness Mokhtar.

De goede cijfers komen uitgerekend naar buiten op de dag dat FC Twente vijftig jaar bestaat. Op 1 juli 1965, woensdag exact vijftig jaar geleden, zag de Twentse fusieclub het levenslicht.