In het kort: Celtic winkelt bij Van Gaal, Ajax richt 'onderbouw' in

In het kort: Celtic winkelt bij Van Gaal, Ajax richt 'onderbouw' in

01-07-2015 20:05
1

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Holtby definitief weg bij Spurs
De transfer van Lewis Holtby van Tottenham Hotspur naar Hamburger SV is definitief. De aanvallende middenvelder werd het voorbije seizoen al gehuurd door de Noord-Duitsers. De onderhandelingen over een definitieve transfer zijn inmiddels afgerond. Holtby wordt voor 6,5 miljoen euro overgenomen.

Celtic plukt verdediger Van Gaal weg
Celtic heeft zich versterkt met Saidy Janko, die afkomstig is van Manchester United. Op Old Trafford kreeg de rechtsback van Louis van Gaal geen kans. Bij Celtic, dat eerder al Dedryck Boyata (Manchester City) vastlegde, mag de negentienjarige verdediger zich gaan laten zien. Hij tekent een vierjarig contract bij de kampioen van Schotland. Janko was een aankoop van David Moyes, die hem in 2013 weghaalde bij FC Zürich.

Ajax richt 'onderbouw' in
Ajax heeft Percy van Lierop aangesteld als coördinator onderbouw in de jeugdopleiding. De veertigjarige Van Lierop werkte voorheen als hoofd opleiding bij Red Bull Salzburg. "Op uitnodiging van Wim Jonk heb ik vorig seizoen een aantal weken meegelopen op De Toekomst en ik ben echt onder de indruk geraakt van wat er hier gaande is", reageert Van Lierop op de clubsite van Ajax.

Goede generale Oranje
Oranje onder 19 heeft de laatste wedstrijd ter voorbereiding op het jeugd-EK in Griekenland winnend afgesloten. De ploeg van bondscoach Aron Winter won met 2-1 van KV Oostende. Michel Vlap (sc Heerenveen) en Gervane Kastaneer (ADO Den Haag) waren de doelpuntenmakers. De grootste talenten van Nederland beginnen over precies een week aan het EK, met een groepswedstrijd tegen Rusland. Duitsland en Spanje zijn de andere tegenstanders.

Porto telt 20 miljoen neer
FC Porto heeft woensdag de jacht op Giannelli Imbula in Portugees voordeel beslist. De Frans-Congolese speler, met Belgische roots, komt per direct over van Olympique Marseille en kost zo'n twintig miljoen euro. Porto heeft een ontsnappingsclausule van vijftig miljoen in zijn vijfjarige contract opgenomen. Voor Porto is de Franse jeugdinternational na Hulk (22 miljoen euro in 2008) de op een na duurste aanwinst in de clubgeschiedenis.

City raakt spits kwijt
Valencia heeft de koopoptie in het contract van Alvaro Negredo gelicht. De Spaanse spits wordt daardoor definitief overgenomen van Manchester City, dat hem afgelopen seizoen al verhuurde. In Engeland was Negredo één seizoen uitstekend op dreef, met 23 doelpunten in 29 optredens, maar na verloop van tijd viel hij terug in de pikorde. Valencia betaalt naar verluidt dertig miljoen euro voor Negredo.

Robinho met landgenoten naar China
Robinho neemt voor de derde keer in zijn carrière afscheid van Santos. De aanvaller gaat spelen voor Guangzhou, de landskampioen van China. Geheel opmerkelijk is de overstap niet, want sinds kort staat bij de Chinezen Luiz Felipe Scolari voor de groep. Die lijkt zijn zinnen te hebben gezet op een Braziliaanse enclave, want eerder al haalde hij Paulinho voor tien miljoen euro naar de club.

Timmermans naar de Eredivisie?
Theo Timmermans mag proberen een contract te verdienen in de Eredivisie. De sluitpost, die vorig seizoen nog onder contract stond bij FC Volendam, gaat de komende tijd op proef bij Excelsior. Dat heeft de club uit Rotterdam woensdagochtend via de officiële kanalen naar buiten gebracht.