'De Vrij is tweede in de rij achter droomaankoop van Man United en Van Gaal'
Manchester United wil verdediger

'De Vrij is tweede in de rij achter droomaankoop van Man United en Van Gaal'

01-07-2015 10:01
8

Jasper Cillessen is niet de enige Nederlander die op het verlanglijstje van Louis van Gaal staat. Ook Stefan de Vrij kan rekenen op belangstelling van Manchester United.

De hoogste prioriteit heeft zijn komst echter niet. United gaat de komende dagen alles op alles zetten om Sergio Ramos los te weken bij Real Madrid en de kans van slagen lijkt onverwacht groot. Mocht het onverhoopt toch niet lukken, dan schakelt Van Gaal samen met United-president Ed Woodward door naar De Vrij, meldt De Telegraaf woensdag.

Van Gaal kent de verdediger goed van het WK in Brazilië, waar Oranje mede door het knappe werk van De Vrij de troostfinale bereikte. Inmiddels heeft hij net zijn debuutseizoen bij SS Lazio achter de rug. In Italië maakt hij wekelijks veel indruk.

Dat is dus niet onopgemerkt gebleven in Engeland. Als speler van Feyenoord werd De Vrij ook al meerdere keren aan een overstap naar Manchester United gelinkt. De mandekker is echter een stuk minder ervaren dan Ramos, die volgens de ochtendkrant een duidelijke voorkeur geniet. Met Robin van Persie, Daley Blind en Memphis Depay spelen er al drie Nederlanders op Old Trafford.