Ajax-transfer uitgelegd: 'Op zoek naar zo'n type en ze volgden hem al een tijdje'
"Sommige mensen legden het uit als een provocatie"

Ajax-transfer uitgelegd: 'Op zoek naar zo'n type en ze volgden hem al een tijdje'

01-07-2015 12:12
1

Ajax haalde onlangs niet alleen Nemanja Gudelj naar de club, maar ook diens broertje Dragi, die tot voor kort voor NAC Breda speelde. Ajax volgde de jongeling al langere tijd, laat Nemanja weten.

"Er is gesuggereerd dat wij zelf hebben gevraagd om de transfer van Dragi. Maar het was een idee van Ajax. Ze waren op zoek naar een talentvolle linksback en volgden hem al een tijdje. Bij NAC zat hij op een dood spoor. Nadat onze vader (Nebojsa, red.) was ontslagen als hoofdtrainer, werd er al anders naar Dragi gekeken. Dat werd er niet beter op toen hij in een AZ-shirt op de tribune zat bij NAC-AZ en juichte bij mijn goal in die wedstrijd", geeft Nemanja aan tegenover Voetbal International.

Nadien speelde Dragi amper meer bij NAC. "Sommige mensen legden het uit als een provocatie van Dragi, maar zo zit hij helemaal niet in elkaar. Hij zat als broer en supporter van mij op de tribune, onze familieband overstijgt de voorkeuren voor clubs", weet Nemanja, die stelt dat ook zijn moeder en zusje altijd in het shirt van hem op de tribune zitten. "Onder hun jas, dus niemand ziet het."

Nemanja weet natuurlijk als geen ander wat zijn broertje Dragi in huis heeft. De jongste van de twee begon als linksbuiten en is nu een linksback. Op die positie speelde ook vader Nebojsa vroeger. "Het aanvallende en het balgevoel in zijn linkervoet heeft Dragi van nature. In verdedigend opzicht zijn mijn vader en ik met hem aan de slag gegaan om te killen in de duels. Mijn vader was als speler specialist op dat vlak. Nu is het aan Dragi zich bij Ajax verder te ontwikkelen."