'FC Twente stuit bij nummer vijf van Italië op potentiële opvolger van Bjelland'
Braziliaan in beeld

'FC Twente stuit bij nummer vijf van Italië op potentiële opvolger van Bjelland'

01-07-2015 12:49
2

FC Twente is van plan een vervanger aan te trekken voor Andreas Bjelland. De Deen is dicht bij een overstap naar Brentford FC en wordt mogelijk opgevolgd door een Braziliaan.

Twente heeft immers de pijlen gerucht op Bruno Uvini, een 24-jarige verdediger van Napoli. In Italië heeft hij de concurrentiestrijd verloren en daardoor zit een vertrek in de pijplijn. De club van trainer Alfred Schreuder (foto) wil volgens Voetbal International van die situatie profiteren.

Het is de bedoeling dat Uvini op korte termijn naar Enschede komt. Het is echter de vraag met welke constructie dat moet gebeuren. Twente heeft door de financiële malaise geen cent te makken, ook niet na het definitieve vertrek van Luc Castaignos (Eintracht Frankfurt) en het aanstaande vertrek van Bjelland. Twente lijkt de hoop te hebben gevestigd op een huurdeal.

Uvini tekende drie jaar geleden een vijfjarig contract bij Napoli en ligt dus nog twee jaar vast. Hij genoot zijn opleiding bij São Paulo uit zijn geboorteland Brazilië en werd in 2012 kortstondig uitgeleend aan Tottenham Hotspur.