Schaken: 'Volgens mij vergis je je, Gio', zei ik. Nee hoor, het klopte wel
"Ik werd op de rechtsbackplaats gezet"

Schaken: "'Volgens mij vergis je je, Gio', zei ik. Nee hoor, het klopte wel"

01-07-2015 13:38
5

Ruben Schaken heeft weinig goede herinneringen aan zijn laatste jaar bij Feyenoord. Fred Rutten gaf hem geen eerlijke kans, laat hij weten aan Voetbal International.

De eerste signalen van een Feyenoord-vertrek tekenden zich precies een jaar geleden, bij de start van de voorbereiding op het nieuwe seizoen, al af. Rutten riep de 33-jarige rechtsbuiten bij zich en vertelde dat er in De Kuip geen plek meer voor hem was.

"Dat is niet bevorderlijk voor je enthousiasme. Rutten had mij nog niet eens zien trainen", vertelt Schaken, die vervolgens in een andere verbazing viel. "Diezelfde middag kreeg ik een hesje van Giovanni van Bronckhorst. Ik werd op de rechtsbackplaats gezet. Ik zei: 'Volgens mij vergis je je, Gio.'"

"Nee hoor, het klopte wel", vervolgt de routinier, die in de winterstop naar Inter Baku uit Azerbeidzjan vertrok. "Wekenlang heb ik daar gestaan. Kun je je voorstellen dat je dan je motivatie begint te verliezen? In de kern ben ik een heel strijdbare jongen. Maar niet op die manier."