Gudelj is 'giftige' Ajacied: Soms vliegen er spullen door de kamer
"Alle middenvelders zijn concurrenten van elkaar"

Gudelj is 'giftige' Ajacied: "Soms vliegen er spullen door de kamer"

01-07-2015 13:46
3

Nemanja Gudelj heeft een enorme drive en deinst niet snel ergens voor terug. De middenvelder hoopt dat hij zijn nieuwe club Ajax van het nodige 'gif' kan voorzien en laat weten dat hij een ongelooflijke hekel aan verliezen heeft.

Bij Ajax krijgt hij natuurlijk te maken met nieuwe verwachtingen en meer druk. "Voor mijn ontwikkeling is het goed dat ik bij Ajax te maken krijg met omstandigheden die ik nog niet ken. Dit is de grootste en sterkste club van Nederland", aldus Gudelj in Voetbal International. Hij sprak met Frank de Boer over het mentale aspect. "Ik ben een type dat de beuk erin gooit als het moet. Niet omdat ik zo graag een stoere voetballer wil zijn, het zit gewoon in mijn karakter. Ik probeer een bepaalde energie in mijn spel te leggen en over te brengen op mijn ploeggenoten."

"Bij NAC en AZ speelden teamgenoten tijdens trainingspartijtjes liever mét me dan tegen me. Dat vind ik een mooi compliment. Bij Ajax zal ik het niet anders doen. De trainer verwacht dat ik hier met dezelfde energie en drive voor de dag kom. Dat komt goed uit, want ik zou niet eens anders kúnnen. Vraag maar aan mijn broertje hoe het is op de PlayStation tegen mij te voetballen. Dat gaat er fanatiek aan toe. Bij elke tegengoal brand ik van binnen, soms vliegen er spullen door de kamer. Ik heb een enorme hekel aan verliezen. Altijd en overal."

Ajax-trainer De Boer wil dat er meer spelers de zestien van de tegenstander verschijnen. Ook Gudelj heeft dat in zijn spel en daarmee is hij mogelijk een concurrent voor Davy Klaassen. "Alle middenvelders zijn concurrenten van elkaar. Davy heeft net als ik veel loopvermogen en ook hij kan op meerdere posities uit de voeten. Of neem Daley Sinkgraven, een aanvallende middenvelder die ook als verbindingsspeler zou kunnen fungeren. Zo zijn er tal van opties. Dat is alleen maar goed. Hoe meer kwaliteit in de selectie, hoe meer je elkaar naar een hoger niveau brengt", besluit de hoofdpersoon.