PEC Zwolle verliest 'wapen voor de ploeg' en belooft transfervuurwerk
"We zijn al aardig op weg"

PEC Zwolle verliest 'wapen voor de ploeg' en belooft transfervuurwerk

01-07-2015 14:26
1

PEC Zwolle gaat een deel van het bedrag dat Jody Lukoki opbracht herinvesteren op de transfermarkt. De club wil eenzelfde type als de vertrokken rechtsbuiten aantrekken.

Lukoki verkaste voor ongeveer één miljoen euro naar het Bulgaarse Ludogorets, een recordbedrag in de historie van PEC. Een deel van dat bedrag wordt in een vervanger gestoken.

"We kunnen het geld goed gebruiken om onze selectie weer op peil te brengen', vertelt Nijkamp, technisch directeur van PEC, aan Voetbal International. "We zijn al aardig op weg, de groep is alleen nog wat smal.

PEC is op zoek naar een speler met dezelfde kwaliteiten als Lukoki. "Want Jody was met zijn snelheid en diepgang echt een wapen voor onze ploeg", legt trainer Ron Jans uit. "Het liefst spelen we met in ieder geval aan één kant met zo'n buitenspeler."

Met Thanasis Karagounis heeft PEC Zwolle al een buitenspeler in de gelederen, maar de Griek was lang uit de roulatie door een kruisbandblessure. Jans heeft hem naar verwachting over een maand definitief terug.