'Luxepositie' voor Groningen-duo: Ik verwacht dat er wel interesse komt
"Dat zou heel goed kunnen"

'Luxepositie' voor Groningen-duo: "Ik verwacht dat er wel interesse komt"

01-07-2015 15:25
3

FC Groningen verwacht dat Tjaronn Chery vertrekt, maar heeft goede hoop op een langer verblijf van Eric Botteghin en Michael de Leeuw. Het duo weet nog niet wat de toekomst brengt.

De 27-jarige verdediger en 28-jarige aanvaller hebben allebei nog een eenjarig contract in De Euroborg en moeten dus verkocht worden, voordat ze gratis de deur uitlopen. "Er is een eerste gesprek geweest", verklapt Botteghin aan Voetbal International. "Ik heb een goed seizoen gespeeld, dus ik verwacht dat er wel interesse komt. En anders blijf ik bij FC Groningen, speel ik Europees voetbal en ben ik na het seizoen transfervrij."

De Leeuw denkt er hetzelfde over. "Het is een enorme luxepositie. De club heeft mij nog geen aanbieding gedaan en ik denk niet dat ze mij transfervrij laten vertrekken. Een vertrek ligt dan voor de hand. Ik heb ook de toezegging van FC Groningen dat ze mee zullen werken als er iets goed voorbijkomt. Maar als er niks moois komt, dan blijf ik gewoon."

"Europees voetbal spelen is geen straf. En een transfervrije status is daarna ook prima", vervolgt de aanvaller. "Zelf zou ik graag nog een keer een stap maken. Natuurlijk wil ik ook het liefst in de Premier League of de Bundesliga spelen, maar ik weet niet of dat reëel is. Maar anders hoop ik op een echt avontuur. China? Dat zou heel goed kunnen, ik denk dat ik daar financieel ook niet minder van word."