Update: Juventus reageert razendsnel op 'megatransfer' van begeerde sterspeler
Fransman wil tot best betaalde Barça-spelers gaan behoren

Update: Juventus reageert razendsnel op 'megatransfer' van begeerde sterspeler

01-07-2015 17:50
17

FC Barcelona en Juventus hebben woensdag overeenstemming bereikt over de transfersom van Paul Pogba. Een definitieve transfer is echter nog ver weg, meldt Sport.

Barça en Juve zaten woensdag lange tijd om de tafel en zijn er inmiddels zo goed als uit: Pogba mag in de winter van 2016 naar het Camp Nou vertrekken. Over de transfersom is nog geen officiële mededeling gedaan, maar die zou rond de tachtig miljoen euro liggen.

Dat Pogba ook daadwerkelijk naar Barça vertrekt is nog niet zeker. De Catalaanse grootmacht heeft nu de schone taak om tot een persoonlijk akkoord met de 21-jarige Fransman te komen. Mino Raiola, zaakwaarnemer van Pogba, geeft het volgens Sport niet cadeau.

Het eerste contractvoorstel van Barça is al afgewezen, naar verluidt door de gigantische salariseisen. Raiola en Pogba willen een jaarsalaris van twaalf miljoen euro afdwingen en hebben een belangrijke stok achter de deur; heel Europa zit achter hem aan.

Pogba zou in het geval van twaalf miljoen per jaar tot de best betaalde spelers van Barça gaan behoren, achter Neymar en Lionel Messi. De nieuwe onderhandelingen worden naar het schijnt pas opgestart als de nieuwe president van Barça bekend wordt gemaakt. Die verkiezingen zijn op 19 juli. Het is bekend dat Joan Laporta van de komst van Pogba een prioriteit heeft gemaakt.

Update 17.50: Juventus-directeur Giuseppe Marotta weerspreekt dat Paul Pogba Juventus gaat verruilen voor FC Barcelona. "We hebben een bod ontvangen van tachtig miljoen euro", vertelt hij woensdag aan La Gazetta dello Sport. "Maar ik kan bevestigen dat we 'nee' hebben gezegd. We gaan Pogba níet verkopen."