KNVB benoemt Blind tot bondscoach: zoektocht gaat van start
Blind volgt Hiddink op

KNVB benoemt Blind tot bondscoach: zoektocht gaat van start

01-07-2015 17:00
10

Danny Blind is de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. De KNVB meldt woensdag de assistent definitief de opvolger is van de vertrokken Guus Hiddink.

Blind neemt per 1 augustus het stokje over van Hiddink, wiens vertrek maandag bekend werd gemaakt. De aanstelling van de oud-speler van Ajax en Sparta Rotterdam komt een jaar eerder dan gepland; hij zou eigenlijk pas na het EK van 2016 in Frankrijk Hiddink vervangen.

De KNVB, Blind en diens zaakwaarnemer kwamen woensdagmiddag tot een definitief akkoord over een nieuwe invulling van de technische staf. Hij is ook in zijn nieuwe functie aangesteld tot en met 1 augustus 2018, in die periode is er na het seizoen 2015/2016 een evaluatiemoment gepland.

Blind reageert in het persbericht van de KNVB kort op zijn aanstelling. In de eerste persconferentie in de aanloop naar de interlands tegen IJsland-thuis (3 september) en Turkije-uit (6 september) gaat de bondscoach nader in op zijn nieuwe werksituatie. De KNVB meldt ook dat de zoektocht naar een nieuwe assistent-bondscoach van start is gegaan.