Blind: 'Ik kijk nu niet terug en niet verder vooruit: dat is mijn enige doel'
Opvolger Hiddink definitief aangesteld

Blind: 'Ik kijk nu niet terug en niet verder vooruit: dat is mijn enige doel'

01-07-2015 17:01
2

Danny Blind heeft de komende maandag één doel als bondscoach van het Nederlands elftal en dat is het EK 2016 halen. Dat maakte hij woensdag bekend na definitief te zijn aangesteld als opvolger van Guus Hiddink.

Hiddink vertrok eerder deze week als leidsman van Oranje. "Ik ga er samen met staf en spelers hard aan werken om ons te kwalificeren voor het EK van volgend jaar", reageert Blind in het door de KNVB uitgegeven persbericht. "Dat is mijn enige doel, dat EK halen. Ik kijk nu niet terug en niet verder vooruit, alleen het halen van het EK telt."

KNVB-directeur Bert van Oostveen is eveneens tevreden. "We zijn blij dat we na het afscheid van Guus Hiddink snel en in eigen huis een geschikte opvolger hebben gevonden. We wensen Danny, samen met zijn staf, veel succes toe", reageert Van Oostveen.

Blind is officieel per 1 augustus bondscoach. De oud-trainer van Ajax is momenteel nog op vakantie. Op 3 september debuteert hij als bondscoach op de bank van Oranje als de EK-kwalificatiewedstrijd tegen IJsland op het programma staat. Op 6 september volgt de lastige uitwedstrijd tegen Turkije.