'Ajax schrikt wakker en houdt talent binnenboord: akkoord over driejarig contract'
Tiener gaat voor drie jaar tekenen

'Ajax schrikt wakker en houdt talent binnenboord: akkoord over driejarig contract'

01-07-2015 18:14
2

Che Nunnely blijft behouden voor Ajax. Volgens De Telegraaf hebben de Amsterdammers met de tiener overeenstemming bereikt over een driejarig contract. Dat meldt de krant woensdagmiddag. 

De jonge buitenspeler maakte afgelopen seizoen zijn debuut bij de A1 van Ajax en geldt als één van de grootste talenten van de club. De pijlsnelle aanvaller trok de aandacht van clubs uit Frankrijk en Engeland, zo ging het verhaal, en even leek het erop dat de Amsterdammers Nunnely kwijt zouden raken. 

Nu blijkt dat hij dus tóch gaat bijtekenen in de Arena. Komende week zal Nunnely zijn handtekening zetten onder een nieuwe verbintenis. In 2012 maakte de rechtsbuiten de overstap van FC Utrecht naar Ajax. Trainer Frank de Boer was in maart 2015 lovend over onder meer Nunnely.

"Nunnely, Donyell Malen, Matthijs de Ligt, Carel Eiting, die al heel vast speelt bij de A1", somde de oefenmeester op. "Ik ken ze niet allemaal precies bij naam, maar het is een heel goed en divers team met veel snelheid en individuele kwaliteiten."