'Opzienbarende transfer in de maak: Shaqiri wordt ploeggenoot van Pieters'
Creatieveling

'Opzienbarende transfer in de maak: Shaqiri wordt ploeggenoot van Pieters'

01-07-2015 18:28
1

Stoke City staat op het punt een opzienbarende transfer af te ronden. De Premier League-club heeft met Internazionale een akkoord bereikt over de komst van de Zwitser Xherdan Shaqiri.

Dat meldt de BBC woensdagavond. Met de transfer is een bedrag van zeventien miljoen euro gemoeid. De clubs moeten de deal nog wel officieel bevestigen. De overgang zou zeer opvallend zijn. Niet in de minste plaats omdat Shaqiri pas een half jaar voor Inter speelt. De Italianen kochten hem in januari van Bayern München.

Zijn verblijf in de Serie A lijkt dus tot een half seizoen beperkt te blijven. Bij Stoke City wordt hij ploeggenoot van onder meer Erik Pieters. De 23-jarige Shaqiri moet zelf ook nog tot een akkoord zien te komen. De Messi van de Alpen maakte in twintig wedstrijden voor Inter drie doelpunten. Voor Zwitserland scoorde hij zeventien keer in 46 interlands.

Als de transfer officieel wordt, zet Stoke een nieuw clubrecord neer. Nooit eerder betaalde de club zoveel geld voor een speler. Met 15,5 miljoen euro is Peter Crouch nog steeds de duurste speler in de geschiedenis van The Potters.