Ik zie niet hetzelfde talent als in het verleden, ze missen nu een echte topspits
Tachtiger voorspelt glansrol Messi

"Ik zie niet hetzelfde talent als in het verleden, ze missen nu een echte topspits"

01-07-2015 19:36
1

Chelsea-scout Piet de Visser verwacht dat Argentinië zondag de finale van de Copa América wint. De tachtiger vindt dat de ploeg van Lionel Messi en co. 'in elke linie beter is dan Chili', zo vertelt hij aan Sporza. 

Chili bereikte de eindstrijd door Peru met 2-1 te verslaan. De Argentijnen maakten dinsdagnacht gehakt van Paraguay. "Ik heb genoten van Argentinië", aldus De Visser. "Vooral Messi was fenomenaal. Hij heeft alle goals direct of indirect voorbereid. Het was een van zijn beste matchen ooit voor Argentinië."

"Het niveau dat hij in Barcelona haalt, heeft hij nog niet vaak laten zien bij de nationale ploeg, maar vannacht trok hij zijn hele ploeg echt mee. Chili heeft met geluk gewonnen van Peru. Eigenlijk was Peru de betere ploeg. Chili heeft in het begin van de Copa America bevrijd gespeeld, maar nu voelen ze de druk toenemen en daar gaan ze niet zo goed mee om."

De Nederlander voorziet een overwinning voor Argentinië. "Ik verwacht wel een mooie finale, omdat ze gespeeld wordt door twee aanvallende en technische ploegen, maar volgens mij is Argentinië in elke linie beter. Plus: Argentinië heeft een Messi in topvorm. Chili heeft het thuisvoordeel, maar dat geldt alleen als ze met de druk kunnen omgaan. Dat betwijfel ik."

In Brazilië, dat uit het toernooi werd geknikkerd door Paraguay, is De Visser teleurgesteld. "Ik zie niet hetzelfde talent als in het verleden. Spelers als Ronaldo, Romario en Ronaldinho. Brazilië mist een echte topspits. Dat zijn spelers die het verschil maken. Neymar is de nieuwe ster, maar hij is nog te jong om de natie nu al te redden."