Europese spanning bereikt kookpunt: Moet het vergelijken met top van Eredivisie
Donderdagavond eerste duel

Europese spanning bereikt kookpunt: "Moet het vergelijken met top van Eredivisie"

01-07-2015 19:48
3

Go Ahead Eagles maakt zich na vijftig jaar op voor de rentree in Europa. Donderdag treedt de Jupiler League-club in de voorronde van de Europa League aan tegen Ferencváros. Trainer Dennis Demmers beschikt over een fitte selectie. 

"Wij hebben een cadeautje uit te pakken. Er zit namelijk ook een domper aan dit affiche", vertelt de oefenmeester aan RTV Oost. "Onze supporters mogen niet mee naar Boedapest. Dus we moeten er hier een voetbalfeest van maken voor hen."

Demmers bekeek een aantal wedstrijden die de Hongaren vorig seizoen afwerkten. Hij heeft een goede indruk gekregen van de opponent. "Je moet het vergelijken met de top uit de Eredivisie. Het viel me op dat ze veel tegenstanders weten terug te dringen."

"Met name aanvallend zijn ze sterk. Zij zijn wat verder in de voorbereiding dan wij. De hitte zal ook een rol spelen. We gaan er alles aan doen om voor een stunt te zorgen."

Go Ahead speelt het duel met Ferencváros niet in eigen huis. Wegens een verbouwing aan de Adelaarshorst wordt de Europese ontmoeting afgewerkt in de thuishaven van FC Emmen.