'Van Ginkel in luxepositie: Advocaat wil McClaren in de luren leggen'
Middenvelder na goed seizoen bij Milan goed in de markt

'Van Ginkel in luxepositie: Advocaat wil McClaren in de luren leggen'

01-07-2015 22:49

De strijd om Marco van Ginkel is losgebarsten. Het Sunderland van Dick Advocaat is in de race om de middenvelder van Chelsea (tijdelijk) over te nemen. Dat meldt Voetbal International.

De 22-jarige Van Ginkel is al benaderd door Sunderland, dat het voorbije seizoen op het nippertje in de Premier League werd gehouden door Advocaat. Van Ginkel kan in het Stadium of Light samen komen te spelen met Patrick van Aanholt, die sinds vorige zomer voor Sunderland speelt.

Van Ginkel werd het voorbije seizoen door Chelsea aan AC Milan verhuurd. Na een zeer moeizame eerste seizoenshelft kwam hij na de winterstop tot wasdom. Van Ginkel speelde uiteindelijk zeventien competitiewedstrijden voor de Rossoneri.

Behalve Sunderland zou ook het Newcastle United van Steve McClaren interesse hebben in Van Ginkel, die bij Chelsea nog een contract tot medio 2018 heeft. "Voor mijn ontwikkeling is het komend seizoen cruciaal om een heel jaar speeltijd te krijgen. De kans dat dit nu al bij Chelsea kan, is klein", zei Van Ginkel eerder tegen VI.