Ajax-afwijzing te verklaren: Barça wil talent heel seizoen bij A-selectie
Aanvaller krijgt serieuze kans van Luis Enrique

Ajax-afwijzing te verklaren: Barça wil talent heel seizoen bij A-selectie

02-07-2015 00:00
15

Munir El Haddadi kan zich opmaken voor een seizoen bij de A-selectie van FC Barcelona. Trainer Luis Enrique wil de negentienjarige aanvaller een echte kans geven bij de Catalanen.

Volgens Marca heeft de oefenmeester deze week besloten dat El Haddadi een kans krijgt bij de winnaar van de Champions League. Vorig seizoen kwam hij voor de winterstop tot tien wedstrijden in de Primera Division, maar moest hij zich in de tweede seizoenshelft tevreden stellen met slechts één optreden in de hoofdmacht.

El Haddadi speelde zijn wedstrijden vooral bij Barcelona B, dat degradeerde. Enerzijds had hij aan het einde van het seizoen te maken met de festiviteiten van het eerste elftal, dat de treble won, anderzijds was iedereen bij Barça B in rouwstemming.

Komend seizoen wil Enrique dat El Haddadi in de gaatjes duikt die Luis Suarez, Neymar en Lionel Messi af en toe laten vallen. Bovendien wil de trainer de ontwikkeling van de buitenspeler met eigen ogen aanschouwen. Hij denkt dat hij El Haddadi op die manier beter kan vormen dan wanneer hij verhuurd wordt. Het doel van Enrique is helder: van El Haddadi op termijn een vaste bassispeler van Barça maken. 

Ajax deed vorige maand navraag bij El Haddadi, maar kwam er snel achter dat de speler niet beschikbaar was. De Amsterdammers zijn nog op zoek naar een extra vleugelspeler.