Ras-Ajacied maakt overstap naar Feyenoord: 'Diep in mijn hart liever naar Ajax'
Amsterdammer in Rotterdamse dienst

Ras-Ajacied maakt overstap naar Feyenoord: 'Diep in mijn hart liever naar Ajax'

02-07-2015 08:25
11

Dean Guezen speelt vanaf komend seizoen bij Feyenoord. De zestienjarige voetballer heeft een Ajax-hart, maar de Amsterdammers werden niet concreet voor de speler, die voorheen onder meer bij AFC voetbalde.

"Diep in mijn hart was ik natuurlijk liever naar Ajax gegaan. Een Amsterdammer voetbalt het liefst op De Toekomst. Zo eerlijk ben ik wel", aldus Guezen in De Telegraaf. "Ze zijn wel naar mij verschillende keren wezen kijken. Tot iets concreets heeft het nimmer geresulteerd." Guezen vervolgt: "Feyenoord had twee seizoenen terug al bij mij geïnformeerd." Ook diverse andere clubs als FC Volendam, AZ, FC Utrecht, Vitesse en NEC Nijmegen hadden interesse.

Don Guezen is de vader van Dean en voetbaltrainer. Om zijn zoon te volgen zette Don zijn trainerscarrière op een laag pitje. Dean: "Het is leuk dat mijn vader mij wil volgen. Zo nu en dan probeert hij wat tips mee te geven, zonder opdringerig te zijn. Hij had natuurlijk ook liever gezien dat ik op De Toekomst terechtkwam. Maar oké, de opleiding bij Feyenoord is ook top. Dat weet hij als ras-Ajacied dondersgoed." En tot slot: "Als je uiteindelijk prof wil worden, moet je offers brengen en veel in jezelf investeren, is mij verteld. Ik ben daartoe bereid."