Bekritiseerde KNVB-directeur countert: 'Niet meer wisselingen dan bij voorganger'
Directeur verdedigt continuiteit bij KNVB

Bekritiseerde KNVB-directeur countert: 'Niet meer wisselingen dan bij voorganger'

02-07-2015 08:58
3

KNVB-directeur Bert van Oostveen besloot Guus Hiddink nog geen jaar na zijn terugkeer bij Oranje te ontslaan. De directeur erkent in het Algemeen Dagblad dat het 'niet de leukste periode' is in zijn loopbaan.

"Alle partijen betreuren dat het is gelopen zoals het nu is gelopen met Guus", aldus Van Oostveen in de krant. "Als directeur voer je liever een ander type gesprekken. Maar: het hoort ook bij topsport." Na Bert van Marwijk, Louis van Gaal en Guus Hiddink is Danny Blind de vierde bondscoach onder Van Oostveen.

De suggestie dat dat aantal wat aan de hoge kant is, countert hij. "Er zijn niet meer wisselingen geweest dan onder mijn voorganger (Henk Kesler, red.). Het vertrek van Van Marwijk ging grotendeels op zijn eigen initiatief. Het succesverhaal Van Gaal is bekend. En met Hiddink is het teleurstellend voor beide partijen. Met Blind hopen we nu het EK te halen. De opdracht waar we voor staan is duidelijk: vier keer winnen."

Vorig jaar was er volop kritiek op Van Oostveen na de aanstelling van Hiddink. Veel mensen hadden liever gezien dat Ronald Koeman, toen vertrekkend bij Feyenoord, was aangesteld als opvolger van Van Gaal.