In het kort: Oranje-beul naar finale, Heerenveen helpt Go Ahead

02-07-2015 09:10

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Japan naar finale
Japan heeft zich in de nacht van woensdag op donderdag (Nederlandse tijd) geplaatst voor de finale van het WK vrouwenvoetbal. De Aziaten, die Nederland in de achtste finale uitschakelden, waren in Edmunton te sterk voor Engeland. Diep in blessuretijd betekende een eigen doelpunt van Laura Bassett het einde voor Engeland (2-1). Na de eerste helft stond er een 1-1 stand op het scorebord door benutte strafschoppen van Aya Miyama en Fara Williams. Verenigde Staten is de tegenstander van Japan in de finale.

Heerenveen helpt Go Aheadd
SC Heerenveen helpt Go Ahead Eagles een handje bij het Europese avontuur. De club uit Deventer hebben het draaiboek voor een Europese wedstrijd toegespeeld gekregen van de Friezen, zo meldt het Algemeen Dagblad. Go Ahead speelt donderdagavond in Emmen in de eerste voorronde van de Europa League tegen het Hongaarse Ferencvaros. Vanwege een verbouwing aan het eigen onderkomen kan er niet in de Adelaarshorst gespeeld worden.