Oud-speler NAC en Willem II in hongerstaking: Ik ben leeg, psychisch en financieel
Speler ten einde raad na verdachte te zijn geweest

Oud-speler NAC en Willem II in hongerstaking: "Ik ben leeg, psychisch en financieel"

02-07-2015 09:24
6

Oud-voetballer Yassine Abdellaoui is in hongerstaking gegaan. Op die manier wil hij een schadevergoeding opeisen bij het Openbaar Ministerie, die hem elf jaar ten onrechte vervolgde.

De nu veertigjarige Abdellaoui werd elf jaar geleden genoemd in een witwaszaak. Hij zat sindsdien 46 dagen vast en, misschien belangrijker, verloor zijn profloopbaan. De oud-speler van onder meer Willem II en NAC Breda wil nu een bevredigende schadevergoeding van het OM, vertelt hij in De Telegraaf.

"Het OM wil geen oplossing", aldus Abdellaoui. "Men beschouwt mij als iemand die een gewone verdachte is geweest, een gewone vrijspraak heeft gekregen en dus gewoon de standaard tegemoetkoming van een paar duizend euro krijgt. Maar ik ben geen gewone verdachte. De vervolging heeft mij mijn carrière als profvoetballer gekost en mijn leven kapotgemaakt. In de afgelopen elf jaar was er in mijn hoofd alleen maar plaats voor dat strafdossier."

"Ik ben niet suïcidaal of zo, hoor. Maar ik kan niet meer. Ik heb klap op klap gekregen en ben elke keer weer opgestaan. Uiteindelijk heeft het recht gezegevierd, maar om het recht nu ook echt te krijgen, moet ik weer een nieuwe strijd beginnen: een civiele zaak tegen het OM. Ik kan dat niet meer opbrengen. Ik ben leeg, psychisch en financieel. Mensen zullen het wel zwak vinden, maar een hongerstaking is alles wat ik nog kan doen. Het is een vorm van verzet", besluit Abdellaoui.