Eredivisie zeer gebaat bij Europees succes van JL-club Go Ahead
Deventerse club moet punten bijeen sprokkelen voor Nederland

Eredivisie zeer gebaat bij Europees succes van JL-club Go Ahead

02-07-2015 10:06
9

Door de zwakke prestaties van Nederlandse clubs in Europa dreigt de Eredivisie haar laatste directe ticket voor de Champions League kwijt te raken. Daardoor is een goed resultaat van Go Ahead Eagles tegen het Hongaarse Ferencvaros van groot belang.

Nederland bezet momenteel de negende plaats op de UEFA-ranglijst, wat betekent dat de landskampioen (in dit geval dus PSV) een direct ticket voor de groepsfase van de Champions League bemachtigt. Omdat de Nederlandse clubs de laatste drie seizoenen echter teleurstellend presteren in Europa, dreigt dat ticket echter te vervallen.

Aan Go Ahead Eagles, FC Groningen, Ajax, AZ, PSV en Vitesse is het dus de taak om een goede puntenscore neer te zetten. De UEFA geeft namelijk per remise en per zege punten. Dat totaal wordt vervolgens gedeeld door het aantal deelnemers per land, zo analyseert Voetbal International. Omdat Go Ahead via het Fair Play-klassement een Europa League-ticket bemachtigde, moet Nederland zijn score niet door vijf delen, maar door zes.

De Deventerse club treedt donderdagavond eerst in Emmen aan tegen Ferencvaros, waarna volgende week de return in Hongarije op het programma staat.