Groningen wil verlies nemen: 'Dat is dan maar zo, hij is moeilijk te vervangen'

Groningen wil verlies nemen: 'Dat is dan maar zo, hij is moeilijk te vervangen'

02-07-2015 10:50
2

FC Groningen heeft een goed seizoen gehad met het winnen van de KNVB Beker, maar lijkt nu te maken te krijgen met de andere kant van de medaille. Er is interesse voor twee van de belangrijkste spelers.

Aston Villa is in de markt voor Tjaronn Chery, maar na het afgeslagen bod van vorige week, hoorde Groningen niets meer. ''We zijn op dit moment niet in onderhandeling", vertelt algemeen directeur Hans Nijland tegen FOX Sports. "Er is nog steeds geen transfer gerealiseerd, dus ik ben er nog niet zo zeker van of dat wel gebeurt. Voor hetzelfde geld speelt Tjaronn komend seizoen nog voor ons.''

Het contract van Eric Botteghin loopt volgend jaar af en dat brengt het risico met zich mee dat de verdediger gratis de deur uitloopt. Nijland is bereid dat risico te nemen als de huidige contractonderhandelingen nergens op uitlopen. "Dat is dan maar zo. Want je speelt competitie, beker, Europees, dat is zwaar. Iemand als Botteghin hebben we het komend jaar ongelooflijk hard nodig. Het is niet alleen een goede verdediger, maar hij is zeer geroutineerd. Het is niet gemakkelijk een speler als Botteghin te vervangen."