Update: AC Milan bevestigt komst topspits van Europa League-winnaar
Colombiaan tekent bij Italiaanse club

Update: AC Milan bevestigt komst topspits van Europa League-winnaar

02-07-2015 14:05

Carlos Bacca maakt definitief de overstap van Sevilla naar AC Milan. De Colombiaanse aanvaller tekent een meerjarige verbintenis bij de gevallen Italiaanse topclub.

The Guardian schrijft dat Bacca vorige week al een persoonlijk akkoord bereikte met Milan, maar dat nu ook de clubs eruit zijn. De spits was onlangs nog met Colombia actief tijdens het toernooi om de Copa América, maar reisde direct na uitschakeling door naar Milaan om zijn medische keuring te ondergaan.

De Italianen betalen dertig miljoen euro voor Bacca, die bij Sevilla nog een doorlopend contract had. De spits, die in de finale van de Europa League tweemaal scoorde voor de Andalusiërs tegen Dnipro Dnipropetrovsk, was in 71 competitieduels goed voor 34 doelpunten. Bacca speelde sinds 2013 voor Sevilla, dat hem destijds overnam van Club Brugge. Ook Liverpool en Manchester United zouden in de race zijn geweest om de handtekening van de spits.

Update 14:05 uur: AC Milan bevestigt de komst van Bacca via de officiële kanalen. De komende dagen zal de speler medisch gekeurd worden, waarna de contractondertekening volgt.