Nieuwe aanwinst op bekend terrein in Twente: Als ik kon, zat ik op de tribune
"Als je vader kampioen wordt, wil je daar natuurlijk bij zijn"

Nieuwe aanwinst op bekend terrein in Twente: "Als ik kon, zat ik op de tribune"

02-07-2015 11:10
1

Gino Bosz werd afgelopen week gepresenteerd als nieuwe aanwinst van Heracles Almelo. Hij verlaat daarmee Vitesse, de club waar vader Peter Bosz de leiding heeft. Zijn vader was twee periodes trainer van Heracles en in die tijd kwam Gino vaak kijken bij zijn nieuwe club.

"In beide periodes van mijn vader in Almelo was ik er bijna elke week. Als ik kon, zat ik op de tribune. Zo was ik aanwezig bij de bekerfinale in 2011 en zag ik als jongen van twaalf hoe mijn vader met Heracles Almelo kampioen werd tegen BV Veendam. Als je vader kampioen wordt, wil je daar natuurlijk bij zijn", memoreert Bosz op de website van Heracles.

Afgelopen seizoen mocht hij onder zijn vader zijn debuut maken in het betaald voetbal tegen ADO Den Haag. Maar hij kreeg niet de kans een vervolg te geven aan die invalbeurt. "Sommige mensen denken dat je voorgetrokken wordt als je vader je trainer is, maar ik heb het als veel lastiger ervaren. Soms heb je het idee dat je wel tien keer harder je best moet doen en dat hij nog wat kritischer kijkt naar jou dan naar anderen."