Dijkhuizen slaat slag en haalt Twente-verdediger naar Engeland
Deense verdediger gaat Dijkhuizen achterna

Dijkhuizen slaat slag en haalt Twente-verdediger naar Engeland

02-07-2015 11:02
5

FC Twente heeft met Brentford overeenstemming bereikt over de transfer van Andreas Bjelland. De Deense verdediger vervolgt zijn toekomst bij de club van Marinus Dijkhuizen.

Twente maakt de transfer van Bjelland wereldkundig op de officiële clubwebsite. De verdediger stond ook in de belangstelling van het Franse Lille OSC, maar heeft nu een contract voor drie seizoenen getekend bij de club uit het Engelse Championship. Daar zwaait voormalig Excelsior-coach Dijkhuizen sinds kort de scepter.

Twente wilde al een tijdje van Bjelland af, die met zijn salaris zwaar drukte op de begroting. De verdediger was afgelopen week al op bezoek in Engeland om een eerste indruk te krijgen. Twente verkocht eerder deze week ook al Luc Castaignos aan Eintracht Frankfurt. Ook de spits gold in Enschede als een van de grootverdieners.

Bjelland was sinds de zomer van 2012 actief voor Twente. De Deense verdediger kwam uit zijn vaderland over van FC Nordsjaelland en droeg afgelopen seizoen de aanvoerdersband. Dijkhuizen is blij met zijn nieuwe aanwinst. "Hij brengt een hoop ervaring toe aan de selectie en dat kan deze selectie goed gebruiken. Bovendien is hij Deens international en het is goed voor het imago van Brentford dat het zulke spelers kan aantrekken."