Guardiola wil Van Gaal aftroeven: Maar morgen kan alles anders zijn
Guardiola hoopt op langer verblijf Schweinsteiger

Guardiola wil Van Gaal aftroeven: "Maar morgen kan alles anders zijn"

02-07-2015 12:07

Bastian Schweinsteiger is nadrukkelijk in beeld bij Manchester United. Als het echter aan Josep Guardiola ligt, blijft de Duitse international langer bij Bayern München.

Schweinsteiger is naar verluidt een gewenste versterking van Van Gaal, die in zijn tijd als Bayern-coach al eens samenwerkte met de middenvelder. Guardiola rekent echter op de routinier. "Als het aan mij ligt, dan ligt zijn toekomst hier, bij Bayern München. Hij is echter de enige die daarover kan beslissen. Momenteel staat hij nog bij ons onder contract, maar morgen kan alles anders zijn", meldde hij op een persconferentie.

Op zijn beurt zou Guardiola hopen op de komst van Angel di Maria, die onder contract staat bij United, maar een teleurstellend seizoen achter de rug heeft. De coach houdt zijn lippen echter op elkaar. "Ik hoef niet naar de Copa América om hem te beoordelen. Hij is een prima speler. Maar over transfers spreek ik liever niet. In de media wordt er veel over hem gesproken. Ik houd mij daar afzijdig van."