'Dubbelrol bij Oranje en AZ in ieder geval geen optie voor Van Basten'
Van Basten wil niet voor twee werkgevers werken

'Dubbelrol bij Oranje en AZ in ieder geval geen optie voor Van Basten'

02-07-2015 12:40
6

Marco van Basten zal een rol als assistent-bondscoach van Oranje in ieder geval niet combineren met zijn huidige functie bij AZ. Zowel de Alkmaarse club als de oud-spits zelf zien een dubbelrol niet zitten.

Volgens Voetbal International heeft de KNVB inmiddels contact opgenomen met AZ om te praten over de mogelijkheid van een eventuele dubbelrol. Daarbij zou Van Basten de nieuwe assistent van Blind worden bij Oranje, maar ondertussen ook als rechterhand van AZ-coach John van den Brom actief blijven. De voetbalbond kreeg echter nul op het rekest van zowel AZ als Van Basten zelf.

"Nee, dat ga ik niet doen. Dat is niet te combineren", liet de oud-voetballer weten aan het Noordhollands Dagblad. "Als je assistent-bondscoach bent, moet je er bovenop kunnen zitten. Dat gaat niet samen met een baan als assistent-trainer bij AZ."

Van Basten reageerde eerder op de vrijdag welwillend tegenover een terugkeer bij het Nederlands elftal. De voormalige topvoetballer van Ajax en AC Milan was van 2004 tot en met 2008 al bondscoach en maakte het WK 2006 en het EK 2008 mee. Na de vroegtijdige uitschakeling in het toernooi in Oostenrijk en Zwitserland vertrok de oefenmeester.

Na een teleurstellend trainersavontuur bij Ajax kende Van Basten een succesvolle samenwerking met sc Heerenveen, waarna hij uiteindelijk voor een overstap naar AZ koos.