Guardiola gooit transferwens overboord en richt zich op Robben: 'Daar droom ik van'
Bayern heeft hun eerste grote aankoop van de zomer al gedaan

Guardiola gooit transferwens overboord en richt zich op Robben: 'Daar droom ik van'

02-07-2015 14:37
2

Bayern München-coach Pep Guardiola zegt dat een fitte selectie hem meer waard is dan welke aankoop dan ook. De kampioen van de Bundesliga kende afgelopen seizoen veel blessureleed.

"Mijn droom is niet om een bepaalde speler te krijgen. Mijn droom is om een volledig fitte selectie te hebben. Om een fitte Arjen Robben, Franck Ribéry of Javi Martínez te hebben, zodat ik met mijn favoriete formatie kan spelen", vertelde de Spaanse oefenmeester tijdens een persconferentie.

De Beierse club sleepte weliswaar de derde landstitel op rij in de wacht, door blessures van belangrijke spelers lukte het niet om de Europese ambities waar te maken. Desalniettemin heeft Bayern zijn eerste grote aankoop van de zomer al gedaan. Douglas Costa werd voor dertig miljoen euro overgenomen van Shakhtar Donetsk.

"Ik hoop dat Douglas Costa snel in het team gaat passen", vertelt Guardiola over zijn aanwinst. "We zullen hem helpen. Ik ben de club dankbaar voor deze aankoop. Hij heeft veel kwaliteiten. We hebben een speler nodig die tegenstanders kan passeren."