Geen vriendjespolitiek in Blind-kamp: 'Ben juist extra kritisch, is mijn ervaring'
'Misschien Robben, wellicht Strootman'

Geen vriendjespolitiek in Blind-kamp: 'Ben juist extra kritisch, is mijn ervaring'

02-07-2015 15:22
6

Danny Blind werd afgelopen woensdag definitief aangesteld als opvolger van Guus Hiddink, die eerder deze week de handdoek in de ring gooide. Blind staat voor een zware opgave om Oranje naar het EK te loodsen, maar hij staat er in ieder geval niet alleen voor.

"De eerste die mij feliciteerde was mijn zoon", zegt Blind senior tegen het Algemeen Dagblad. "Het professionele kunnen we allebei prima scheiden van de familieband. Dat doen we feitelijk al vanaf dat Daley bij Ajax ging spelen. Als hoofd opleiding bij Ajax moest ik formeel al elk jaar over mijn zoon beslissen toen hij in de jeugd rondliep. Je kijkt dan juist eerder extra kritisch, is mijn ervaring. Omdat je er zeker van wilt zijn dat hij het niveau aankan."

Oranje moet alles in het werk stellen om volgend jaar van de partij te zijn in Frankrijk, waar het EK 2016 wordt gehouden. "We weten wat er moet gebeuren: alles winnen. Te beginnen tegen IJsland op 3 september. We kunnen ons helemaal niks meer permitteren. Maar dat moet ook kunnen met de kwaliteit die we hebben. Plus wat er hopelijk vanaf september weer aansluit. Een fitte Robben en wellicht Strootman."