Twente slikt en gaat door: 'De staf is erop gebrand dat we arbeid leveren'
Twente oefent tegen onder meer Olympiakos en Schalke 04

Twente slikt en gaat door: 'De staf is erop gebrand dat we arbeid leveren'

02-07-2015 15:54
2

FC Twente wil het afgelopen seizoen zo gauw mogelijk vergeten en om dat te realiseren, is een goede voorbereiding noodzakelijk. Zodoende hoopt doelman Nick Marsman een 'frisse start' te maken met zijn ploeg.

"We zijn met een eerste groep begonnen, nog niet alle jongens zijn aangehaakt. Het is goed dat we weer met de spelers bij elkaar zijn. Nu kunnen we toewerken naar het begin van de competitie", zegt hij op de clubsite.

"We zijn dit seizoen een goede weg ingeslagen, ook al zijn we nog maar kort onderweg. Er zijn wat jonge jongens bij en de staf is erop gebrand dat we arbeid leveren. Dat is in de eerste trainingen zeker gebeurd. Ik merk dat de hele spelersgroep er zin in heeft. Dat straalt ervan af op het veld. Het is niet zozeer dat we ons willen revancheren ten opzichte van vorig seizoen, het is meer dat we weer op het veld staan en met een frisse start zijn begonnen."

Er staan oefenwedstrijden tegen onder meer Olympiakos en vriendenclub Schalke 04 op de planning. "Het is goed om je in de voorbereiding te meten met zulke tegenstanders. We spelen ook nog tegen twee Turkse clubs. Wat dat betreft hebben we ook in de voorbereiding wedstrijden om naar uit te kijken."

De Tukkers openen het nieuwe seizoen met een uitwedstrijd tegen FC Groningen, wat tevens ook de tegenstander is in de tweede ronde van de KNVB Beker. Vervolgens staat de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag in de agenda, gevolgd door een bezoek aan PEC Zwolle.