Advocaat ziet typische leider tot 2021 verlengen: Hij is de nestor van deze ploeg
"Een pijler voor dit succesteam"

Advocaat ziet typische leider tot 2021 verlengen: "Hij is de nestor van deze ploeg"

02-07-2015 16:26

Goed nieuws voor Sunderland, de club van trainer Dick Advocaat. Lee Cattermole, de verdedigende middenvelder, heeft een nieuw contract getekend. De voormalig Engels jeugdinternational staat nu tot de zomer van 2021 onder contract bij Sunderland, tot grote tevredenheid van 'Magic Dick'.

"Hij is de nestor van deze ploeg", zegt de leermeester op het digitale thuis van de club, dat afgelopen seizoen door het oog van de naald kroop. Ternauwernood lukte het Advocaat en co om zich te handhaven in de Engelse competitie. Advocaat prijst de capaciteiten van Cattermole, die in 28 duels goed was voor één treffer. "Hij motiveert anderen en is een typische leider. Een pijler voor dit succesteam. Het is heel belangrijk voor de club om de zekerheid te hebben dat hij hier nog jaren speelt."

De 27-jarige Cattermole staat al sinds 2009 onder contract bij Sunderland. Destijds kwam hij over van Wigan Athletic. In oktober 2012 tekende hij al eerder een nieuw contract bij The Black Cats. Eerder stond hij op de loonlijst van Middlesbrough.