In het kort: AS Roma-speler naar Engeland, Roda-talent tekent bij, Ajax op tv

In het kort: AS Roma-speler naar Engeland, Roda-talent tekent bij, Ajax op tv

02-07-2015 22:08

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Promovendus verrast met Griek van AS Roma 
Watford heeft José Holebas aangetrokken. De linkerverdediger wordt overgenomen van AS Roma, dat ongeveer 2,5 miljoen euro ontvangt voor de international van Griekenland. Holebas (31) heeft voor drie jaar getekend bij de Londenaren. Watford is komend seizoen actief in de Premier League.

Roda JC bindt goudhaantje
Mitchel Paulissen heeft zijn krabbel gezet onder een nieuw contract bij Roda JC. De jonge aanvaller ligt nu tot medio 2018 vast in Kerkrade. Paulissen (22) geldt als een grote belofte. Met een doelpunt in de finale van de play-offs, in mei jongstleden, had hij een belangrijk aandeel in de promotie van Roda naar de Eredivisie. 

Ajax te zien op televisie
De wedstrijden die Ajax zal spelen in de derde voorronde van de Champions League zijn te zien op SBS 6. Dat is donderdag bekend gemaakt. SBS heeft samen met NU.nl de rechten van de Champions League verworven, maar dat was nog exclusief voorrondes. Het tweeluik met de nog onbekende tegenstander zal plaats vinden op 28/29 juli en 4/5 augustus. 

Vitesse versterkt zich met Chinees
De Arnhemmers hebben Zhang Yuning naar Arnhem gehaald. De achttienjarige aanvaller trainde al een aantal keer mee met de ploeg van trainer Peter Bosz. Inmiddels heeft hij voor twee jaar getekend. Aanvankelijk sluit hij aan bij Jong Vitesse. Het talent komt over van Hangzhou Greentown.

Ajax-goalie op de weg terug
Norbert Alblas herstelt momenteel van een zware blessure aan zijn knieband. Maar via social media laat de twintigjarige doelman weten dat hij goede stappen maakt. 'Halfjaarlijkse controle gehad, iedereen is gelukkig tevreden. Nu doorknallen en de volgende stap zetten in mijn revalidatie', schreef hij op Instagram. Eind mei tekende Alblas nog een contract tot de zomer van 2016. Bij Jong Ajax concurreert hij met onder meer André Onana.

Dempsey aanvoerder-af bij nationale team
De Amerikaanse middenvelder Clint Dempsey kwam in opspraak, nadat hij in het bekertoernooi protesteerde bij de scheidsrechter. Een ploeggenoot kreeg rood en Dempsey gooide het scheidsrechtersboekje op de grond. Vervolgens verscheurde hij het administratieve document van de leidsman. "Op dit moment leek het ons beter om voor een andere aanvoerder te kiezen zodat Clint zich kan focussen op waar hij goed in is. Dat is het maken van doelpunten. We hebben hem hard nodig bij de nationale ploeg", aldus bondscoach Jurgen Klinsmann tegen US Soccer.

Utrecht vindt nieuwe hoofdsponsor
De Utrechtse arbodienst Zorg van de Zaak lijkt de nieuwe shirtsponsor te worden van FC Utrecht. Daarmee volgt het Health City op. Dat meldt RTV Utrecht. De afgelopen achttien maanden prijkte het fitnesscentra op de shirts van de Domstedelingen. Hoelang de samenwerking gaat duren is niet bekend. Ook het bedrag wordt nog geheim gehouden.