Verdediging Feyenoord: zeven kandidaten om defensie te versterken

Verdediging Feyenoord: zeven kandidaten om defensie te versterken

07-07-2015 12:00
9

Feyenoord kan wel wat versterking gebruiken in de achterste linie. Terence Kongolo en Sven van Beek vormen weliswaar een goed duo, met het vertrek van Khalid Boulahrouz en Joris Mathijsen is het dun bezaaid in de defensie. Ook op de linksbackpositie kan Feyenoord wat concurrentie gebruiken. Onderstaand enkele suggesties voor versterkingen.

Jan-Arie van der Heijden (transfervrij)
Als linksbenige centrale verdediger zou Van der Heijden goed passen bij Feyenoord. De Schoonhovenaar heeft een goede trap en houdt ervan om met de bal het middenveld in te dribbelen. Hij is wellicht niet de snelste, maar met zijn 27 jaar heeft hij inmiddels genoeg ervaring om dat te compenseren.

Ryan Donk (Kasimpasa)
Sinds zijn transfer naar Turkije twee jaar geleden krijgen we weinig meer mee van het leven van Donk. Ondanks dat hij een basisspeler is, zal zijn transfersom te overzien zijn. Hij heeft namelijk nog een eenjarig contract. Een groter vraagteken is of Feyenoord kan voldoen aan zijn salariseisen.

Pele van Anholt (sc Heerenveen)
De vleugelverdediger kan op rechts en op links uit de voeten. Hij zou een goede concurrent zijn voor Miquel Nelom. Ook Van Anholt heeft een contract van een jaar en is waarschijnlijk dus goed te betalen.

Eric Botteghin (FC Groningen)
De 27-jarige Braziliaan brak relatief laat door, maar Botteghin was ontegenzeggelijk een van de betere verdedigers in de Eredivisie afgelopen seizoen. Algemeen directeur Hans Nijland heeft al aangegeven hem komend seizoen in Groningen te willen houden, zelfs als dat betekent dat hij over een jaar gratis de deur uitloopt. Met een goed bod kan Feyenoord hem wellicht van gedachten doen veranderen.

Royston Drenthe (Kayseri Erciyesspor)
Drenthe degradeerde afgelopen seizoen met het Turkse Kayseri Erciyesspor, wat een terugkeer naar Feyenoord in de hand kan werken. Bij Kayseri was de Nederlander overigens niet altijd verzekerd van een basisplaats. Drenthe speelde in het verleden al bij Feyenoord waar hij ook furore maakte op de linksbackpositie.

Aaron Meijers (ADO Den Haag)
Meijers in een van de stabiele factoren bij ADO Den Haag. De linksback bereikte eind april de grens van honderd uur onafgebroken Eredivisie-voetbal. Meijers is nagenoeg nooit geblesseerd of geschorst en is dus een zéér stabiele factor.

Douglas (Dinamo Moskou)
Voor Douglas komt er een einde aan het avontuur in Rusland. De centrale verdediger mag vertrekken en heeft een prijskaartje van ongeveer twee of drie miljoen euro. Douglas wordt ook gelinkt aan Trabzonspor en Besiktas. Namens Dinamo Moskou speelde de voormalig verdediger van FC Twente 33 wedstrijden waarin hij drie keer scoorde.