Ajax-spits gepresenteerd in Frankrijk: Weet hoe ik een doelpunt moet maken
Ajax ontving circa drie miljoen voor aanvaller

Ajax-spits gepresenteerd in Frankrijk: "Weet hoe ik een doelpunt moet maken"

02-07-2015 19:05
11

Kolbein Sigthórsson kan niet wachten om aan de slag te gaan in de Ligue 1. De transfer van de Ajax-spits naar FC Nantes werd donderdag afgerond. Het 'project' dat de Fransen hem hebben voorgelegd, trok Sigthórsson (25) over de streep. 

"Het project van de club spreekt me aan. Ik weet dat de fans enorm betrokken zijn en dat deze club voelt als één grote familie. Dit is een geweldige kans voor me", vertelt de IJslander op de clubsite van Nantes. "Ik denk dat ik de kwaliteiten heb om Nantes te helpen."

De voormalig aanvaller van AZ werd tijdens zijn presentatie gevraagd om zichzelf te omschrijven als voetballer. "Ik hou ervan om mee te voetballen, ik ben een teamspeler. Maar ik ben ook goed in het zestienmetergebied. Ik weet hoe ik een doelpunt moet maken", aldus Sigthórsson, die rugnummer 9 krijgt bij zijn nieuwe werkgever. 

Nantes werd in 2011 landskampioen van Frankrijk, maar zakte de laatste jaren ver weg. In 2009 degradeerde de club uit de hoogste divisie. Afgelopen seizoen eindigden Les Canaris op de veertiende plek in de Ligue 1.