Pechvogel Gorter terug in de Eredivisie: 'Die keuzes moet ik accepteren'
Nog contract voor één jaar in Alkmaar

Pechvogel Gorter terug in de Eredivisie: 'Die keuzes moet ik accepteren'

02-07-2015 19:31
2

Donny Gorter hoopt op een comeback bij AZ. De linkspoot werd afgelopen seizoen door de Alkmaarse club uitgeleend aan Aalborg DK. Daar raakte hij zwaar geblesseerd. Nu is Gorter (27) weer fit. 

De linksback wil onder trainer John van den Brom een plek in het eerste elftal veroveren. "Ik zal altijd honderd procent geven en er alles aan doen om alle wedstrijden voor AZ te gaan spelen. Dan is het aan de trainer om keuzes te maken en die moet ik accepteren", vertelt hij op de website van zijn werkgever.

"Daarna zien we wel verder. Voor mij is het lekker om weer op het veld te staan. Ik doe gewoon mijn stinkende best en hoop de trainers te overtuigen van mijn kwaliteiten om zo nog wat mooie wedstrijden te gaan spelen."

Gorter raakte bij het Deense Aalborg zwaar geblesseerd aan zijn kruisband en buitenmeniscus. Zijn herstel duurde vijf maanden. "Het was belangrijk voor me om minuten te maken, na het jaar dat ik bij AZ minder aan spelen toekwam. Aalborg was voor mij interessant, ook omdat ze aan de voorronde van de Champions League deelnamen."

"Uiteindelijk zijn we de poulefase van de Europa League doorgekomen, waarin ik alles speelde", aldus Gorter, die nog een éénjarig contract heeft in Alkmaar. "Helaas raakte ik op de laatste wedstrijd voor de winterstop geblesseerd. Dat was balen."